Palírna je vyrobena z mědi s dřevěnými a železnými částmi.
Pokyny uvedené níže jsou orientační.
Návod k použití
1. Umístěte palírnu na vodorovnou rovinu.
2. Umyjte všechny komponenty palírny a první produkt nekonzumujte.
3. Umístěte všechny nádoby do stojanů tak, jak je na obrázku.
4. Vložte kvas do kotle (maximální kapacita 1750 ml).
5. Naplňte drážku kotle vodou.
6. Naplňte chladicí nádobu čerstvou vodou a kostkami ledu.
7. Nasaďte vrchní část kotle a současně přišroubujte objímku hrdla k propojení s chladící nádobou.
8. Zapněte ohřívač (musí obsahovat denaturovaný ethylalkohol 90° - 1. kategorie).
9. Nastavte plamen na minimum.
10. Víko je kuželovité do sebe zapadající. Nádoba musí být dobře uzavřena.
Na začátku destilace se mohou objevit kapky (po zahřátí se měděná část mírným zvětšením dodatečně utěsní)
11. Aby bylo možné po destilaci odstranit víko, musí se ochladit vodou nebo nechat pomalu vychladnout, aby se při otevírání nepoškodilo.
Ovoce: nasekat nebo rozdrtit, nechat kvasit 20 dní v zakryté nádobě. Obsah je nutno každých 24 hodin promíchat. Můžete přidat cukr a alkohol podle chuti. Uchovávejte při pokojové teplotě. Potom postupujte podle návodu k použití.
Rostliny nebo bylinky nechte macerovat v zakryté nádobě 10 až 20 dní. Můžete přidat alkohol podle chuti. Uchovávejte při pokojové teplotě a poté postupujte podle návodu.
Po použití omyjte vodou a saponátem. Opláchněte čistou vodou.
POZOR:
Po první destilaci doporučujeme nekonzumovat destilovanou tekutinu.
Před použitím je třeba zjistit, zda není chladicí trubice zablokována.
Pro profesionálnější použití palírny použijte dodatečné příslušenství, jako je košík, který není součástí balení.
Pokyny uvedené níže jsou orientační.
Návod k použití
1. Umístěte palírnu na vodorovnou rovinu.
2. Umyjte všechny komponenty palírny a první produkt nekonzumujte.
3. Umístěte všechny nádoby do stojanů tak, jak je na obrázku.
4. Vložte kvas do kotle (maximální kapacita 1750 ml).
5. Naplňte drážku kotle vodou.
6. Naplňte chladicí nádobu čerstvou vodou a kostkami ledu.
7. Nasaďte vrchní část kotle a současně přišroubujte objímku hrdla k propojení s chladící nádobou.
8. Zapněte ohřívač (musí obsahovat denaturovaný ethylalkohol 90° - 1. kategorie).
9. Nastavte plamen na minimum.
10. Víko je kuželovité do sebe zapadající. Nádoba musí být dobře uzavřena.
Na začátku destilace se mohou objevit kapky (po zahřátí se měděná část mírným zvětšením dodatečně utěsní)
11. Aby bylo možné po destilaci odstranit víko, musí se ochladit vodou nebo nechat pomalu vychladnout, aby se při otevírání nepoškodilo.
Ovoce: nasekat nebo rozdrtit, nechat kvasit 20 dní v zakryté nádobě. Obsah je nutno každých 24 hodin promíchat. Můžete přidat cukr a alkohol podle chuti. Uchovávejte při pokojové teplotě. Potom postupujte podle návodu k použití.
Rostliny nebo bylinky nechte macerovat v zakryté nádobě 10 až 20 dní. Můžete přidat alkohol podle chuti. Uchovávejte při pokojové teplotě a poté postupujte podle návodu.
Po použití omyjte vodou a saponátem. Opláchněte čistou vodou.
POZOR:
Po první destilaci doporučujeme nekonzumovat destilovanou tekutinu.
Před použitím je třeba zjistit, zda není chladicí trubice zablokována.
Pro profesionálnější použití palírny použijte dodatečné příslušenství, jako je košík, který není součástí balení.